2020-05-28
I månedens nyhedsbrev møder vi designeren Susanne Lundberg, grundlægger bag indretningsmærket Ruth & Joanna, og får tips til at indrette og skabe en mere elegant og sofistikeret stue.
Navn: Susanne Lundberg
Alder: 33 år
Familie: Kæreste
Bor: Lejlighed fra århundredeskiftet i Vasastan, Stockholm
Erhverv: Designer og grundlægger af Ruth & Joanna
Susanne Lundberg syntes at der manglede elegance i den skandinaviske møbelscene og skabte derfor i 2014 Ruth & Joanna med visionen om at skabe møbler hvor maksimalt materiale møder minimalistisk design.
Jeg grundlagde Ruth & Joanna 2014 med drømmen om at designe og skabe møbler under eget varemærke. Den første kollektion som jeg gik i kast med bestod af to sofaborde og to sideborde med en finish i bladguld, hvilket jeg syntes manglede på markedet. Bordene blev taget godt i mod og siden da har vi hvert år lanceret nye kollektioner og produkter. Nu er udbuddet betydeligt større og består af alt fra sofaer til spejle og lamper. Det er lidt sjovt at de første fire modeller som jeg gik i kast med stadig er bedstsælgerne. Det sjoveste ved mit job er selve processen med at skabe et nyt produkt med alt hvad der hører med. At have kontakt med samt besøge fabrikkerne undervejs er også vildt inspirerende og giver mig følelsen af, at intet er umuligt.
Ruth & Joannas butik og showroom ligger på Riddagratan 11 i Stockholm og når man stiger ind i rummet føles det som en vaskeægte stue. Lokalet er egentlig en lejlighed, men beliggende på butiksplan med store vinduer og højt til loftet. Virksomheden flyttede ind tilbage i 2019 og den skulle først totalt renoveres. I forbindelse med dette sørgede Susanne for at komplementere med yderligere stuk, hvor valget faldt på tagrosetten Z51.
I og med at lokalet stammer fra stilen fra århundredårsskiftet, syntes vi at tagrosetterne skulle passe til de øvrige detaljer og vi er yderst tilfredse med valget. I forbindelse med renoveringen sørgede vi også for at hvert rum fik hver sin farve på væggene og fælles for hvert værelse er, at alle farver er i rolige og behagelige toner. Dette skyldes at vores møbler findes i mange forskellige smukke farver, og vi ønskede ikke at vægge og møbler skulle konkurrere men i stedet komplementere hinanden.
Med styr på indretningen, har Susanne flere brugbare tips til dig der ønsker at indrette din stue i en mere elgang stil:
Indram sofagruppen
Jeg synes at det er så fint når en sofagruppe er komplet og består af mere end bare en sofa og et sofabord. Alt afhængig af størrelsen på ens stue synes jeg at man skal komplementere med lænestole, chaiselonger eller paller. På hver side af sofaen bør der også være små sideborde med et par flotte sofalamper på.
Detaljer i fløjl
Ønsker man ikke en sofa i fløjl, synes jeg at det under alle omstændigheder er fint med en puf, pude eller et tæppe i fløjl. Det giver en luksuriøs og elegant fornemmelse.
En accentfarve
Et rum består som regel af basisfarver og accentfarver, hvor basisfarven som regel bruger roligere toner. For at få mere liv i et rum, skal der bruges accentfarver som kontrast til basisfarverne. Alt afhængig af smag kan man vælge mere farverige toner som accentfarver eller roligere kulører som går mere i tone med basisfarverne.
Et veldekoreret sofabord
Sofabordet er en af byggestenene i en stue og derfor skal det også dekoreres med omsorg. Fine sten, coffeetable-bøger og vaser med friskt plukkede blomster er altid et sikkert hit.
Gulvtæpper
En stue er aldrig komplet uden et gulvtæppe som indrammer en sofagruppe og giver et blødere indtryk. Og vær ikke bange for at vælge et lidt større tæppe – ofte synes jeg, at mange vælger et, der er lidt for lille.
Planter
Levende planter i et hjem giver et beroligende og luksuriøst indtryk. Vælg både større planter til at have stående på gulvet samt planter til sofabordet og vindueskarmen.
Vi siger stor tak til Susanne for interviewet. Følg Instagramkontoen @ruth_and_joanna for endnu mere inspiration.