2020-08-26
Nu kommer et længe ventet indlæg om temaet DIY-projekter. Interessen for at udføre forskellige DIY-projekter er stor, og ved hjælp af et par væglister er det let at give et møbel et helt nyt og unikt look. Her kommer en trinvis vejledning til at skabe en flot garderobe.
Indretningsinteresserede Emy Stenudd er 27 år og bor med sin mand og tre børn i Vindeln udenfor Umeå. I familiens hus, som er bygget i 1927, får Emy afløb for sin kreativitet, og flere møbler har fået et helt nyt design. Vi bad Emy om at fortælle, hvordan hun forvandlede nogle almindelige IKEA-kommoder til en luksuriøs garderobeø.
 1. Begynd med at skrue to Hemnes-kommoder sammen efter IKEAS monteringsanvisninger.
 2. Placer kommoderne med ryggen mod hinanden.
 3. Skru en skrue igennem øverst og nederst på hvert af de bageste ben. Det sikrer, at kommoderne ikke glider fra hinanden.
 4. Skab en fornemmelse af et møbel, der er bygget på stedet, ved at skjule mellemrummet mellem kommoden og gulvet.
  Jeg valgte at gøre dette ved først at opsætte en lægte og derefter fastgøre gulvlister til lægten. Til dette projekt blev det nogle resterende gulvlister, jeg allerede havde hjemme. Gulvlisterne er i to forskellige højder, 8 og 12 centimeter, og placeret oven på hinanden. De mellemrum, der stadig var tilbage, dækkede jeg med en kvartliste. Det blev til en hel del lister men det er ikke noget at bekymre sig om, da alt går fint i spænd, når det er sammenføjet og målt.
 5. Skjul mellemrummet på siderne, hvor kommoderne mødes.
  Her valgte jeg Vægliste Z301, som er en flot og lidt bredere vægliste.
 6. Byg rammer til kommodens sider.
  Jeg valgte Vægliste Z351, som er en smal og elegant vægliste. Listerne er placeret to centimeter fra kanten øverst og nederst og tre centimeter ind fra siderne.
 7. Byg rammer til skuffefronterne.
  Også her faldt valget af vægliste på Vægliste Z351. Fra forkanten til den vandrette liste er der to centimeter, og fra forkanten til den lodrette liste er der tre centimeter. Husk, at den nederste skuffe er lidt større end de øverste, så selve rammen vil også være lidt større. Et tip er at tegne en linje fra kant til kant på fronten med den rigtige afstand ved hjælp af et langt vaterpas. Så er det nemt at lime væglisten på lige. Det betyder ikke noget, om der er et par millimeters forskel på listerne, når de skæres, det kan justeres, mens de limes. Vær omhyggelig med at lægge stykkerne til rammen ud, før du limer dem, for at se, om det bliver rigtigt.
 8. Når alle rammerne er på plads, er det tid til at det er tid til at sammenføje for at dække eventuelle mangler og huller.
 9. Til sidst skal du blot male møblet og sætte nye knopper på.
  Jeg valgte farven S7010-R90B.
 10. Så er det klaret!
Se mere af Emys smukke hjem, og få fler DIY-tips på Instagram-kontoen @malmrosvillan