2020-09-30
Navn: Jennie Florentz
Familj: Familie: Mand, to børn og et tredje på vej!
Bor: Söderköping
Ålder: 28 år
Stilling: Indretningsarkitekt
Indretningsarkitekten Jennie Florentz viser her to rigtig gode DIY-tips til gør-det-selv personen, som på enkel vis forvandler et slidt skab eller et almindelig legetøjsmøbel fra IKEA. Men først fortæller Jennie om sit arbejde.
Det er virkelig dejligt at arbejde som indretningsarkitekt, fordi det altid indebærer kreativitet og skræddersyede løsninger, som er unikke for hver kunde og deres behov! Jeg arbejder for Noma Design, hvor vi tager os af både store og små opgaver i alle typer miljøer - offentlige og private. Det kan være alt fra at indrette et kontor, til nybyggeri eller renoveringsprojekter. Eller helt enkelt bare at hjælpe kunden med at finde den røde tråd.
Som indretningsarkitekt kan Jennie forståeligt nok ikke lade være med at kaste sig over projekter i sit eget hjem.
Jeg elsker frem for alt at lave om i mine børns værelser, der kan fantasien flyde helt ubegrænset! At forvandle et eksisterende møbel eller måske et, som du har købt på loppemarkedet eller i IKEA, kan ændre hele følelsen i et rum. Det behøver heller ikke være specielt dyrt, er godt for miljøet og du får desuden et helt unikt og personligt møbel!
Legetøjskøkkenet
Legetøjskøkkenet DUKTIG fra Ikea har haft mange forskellige skæbner hjemme hos os - alt fra minimalistisk moderne i gråt med læderhåndtag til den seneste variant inspireret af århundredeskiftet og genbrug. Denne gang ville jeg lave en variant, som passer til min datters antikke prinsesseseng og et skab, som jeg har fundet brugt.
Sådan gør du:
 1. Monter køkkenet efter brugsanvisningen, hvis det er nyt. Jeg valgte ikke at bruge den øverste del denne gang, men det kan man selvfølgelig vælge at gøre, hvis man vil. Vent med at montere køkkenbordet og alle andre dele af plast.
 2. Vask møblet med grundrens og slib overfladen let med sandpapir. Dette så farven binder bedst muligt. Tør omhyggeligt al slibestøv af!
 3. Monter et fodpanel langs den nedre del som en nederdel. Jeg har valgt en 120 mm høj almueliste, som er perfekt i højden med dobbelt møbelfilt under fødderne på køkkenet. Fastgør hjørnerne i 45 grader med almindelig superlim. Anvend akrylfuge, hvis der kommer revner i samlingerne.
 4. På de korte sider limmede jeg derefter tilmed en mindre kvartstafliste på for at dække mellemrummet mellem køkkenet og soklens øvre kant.
 5. . Grund hele møblet med et lag forankringsgrunder. Jeg malede også plastlågen på begge sider. Brug pensel der, hvor du ikke kan komme til med en lille rulle. Jeg bruger en skumrulle for et helt glat resultat. Følg anvisningerne på dåsen.
 6. Dekorer med ornamenter eller lister for at give køkkenet en ældre og mere landlig stil. Mål op, hvor du vil placere dine ornamenter. Jeg valgte ornament Ornament A113 fra D-cor, og placerede dem i midten af skabslågerne. Lim dem fast med superlim.
 7. Mal derefter køkkenet med træ- og metalmaling/træbejse i den ønskede farve i 2-3 lag (på samme måde som med forankringsgrunderen). Vær opmærksom på løbere og fjern dem mellem farvelagene, hvis de opstår. Jeg har valgt en helmat farve i farven NCS S 3020-Y30R.
 8. Hvis man ønsker det, så kan plastdetaljerne, som for eksempel vask og vandhane, males med spraymaling. Jeg har selv brugt en matsort farve. Sprit plasten af først, almindelig håndsprit er fint! Når farven tørrer, kan du montere disse på køkkenbordet.
 9. Erstat dørgrebene for at skabe din egen stil. Enten med færdiglavede, som du kan købe, eller lav dem selv. Jeg har brugt almindelige trækugler, som jeg har sat på et bomuldsreb og bundet fast med dobbeltknude på lågens inderside.
 10. Hvis man, som jeg, ikke bruger køkkenets øverste del, så kan knager og kroge med fordel fastgøres på den ene eller begge af de korte sider til at hænge redskaber og viskestykker på. Eller hvorfor ikke en knagerække på væggen?
 11. Monter køkkenbordet (og hvis det ønskes også den øverste del). Jeg har brugt træspartelmasse til at fylde hullet i køkkenbordet, der hvor overskabet skulle have siddet.
 12. Parat til leg!
Skabet
Det store skab er et gammelt vitrineskab, som jeg fandt på Marketplace til bare 250 kroner. Min mand syntes, at jeg var tosset at købe et fuldstændigt gammelt faldefærdigt skab og undrede sig over, hvad vi skulle bruge det til. Jeg ville derimod istandsætte det totalt og bruge det til at opbevare legetøj og bøger i!
Sådan gør du:
 1. Fjern beslag og detaljer, som ikke skal bruges bagefter. Jeg fjernede de gamle glashylder og sprosser på glaslågerne, fordi jeg ikke kunne male på begge sider.
 2. Vask møblet med grundrens og slib lakken af med sandpapir. En slibemaskine er at foretrække til så stort et møbel! Tør omhyggeligt al slibestøv af. Brug træspartelmasse for at reparere eventuelle skader.
 3. Grund møblet med forankringsgrunder i et lag. Brug pensel der, hvor du ikke kan komme til med en lille rulle. Jeg bruger en skumrulle for et helt glat resultat. Følg anvisningerne på dåsen.
 4. . Dekorer gerne møblet med ornamenter eller lister for at opnå en klassisk og smuk stil på et ellers kedeligt møbel. Jeg valgte at placere ornamentet Ornament Z511 fra D-cor liggende i midten af de nederste låger, fordi jeg syntes, at der manglede noget lige der. Jeg fastgjorde disse med almindelig superlim. 68 kr., der er godt givet ud til disse totalt forvandlede møbler!
 5. Mal derefter hele møblet med træ- og metalmaling/træbejse i den ønskede farve i 2-3 lag (på samme måde som med forankringsgrunderen). Jeg valgte en helmat træbejdse i farven NCS S 3005-G80Y.
 6. JJeg købte desuden nye fyrretræshylder fra byggemarkedet, som blev skåret i de rette mål og blev malet i den samme farve.
 7. Udskift dørgreb, hvis du ønsker det. Jeg valgte et pænere greb i porcelæn og antik messing.
 8. Beklæd eventuelt skufferne med nyt stof. Mine skuffer havde en bund af grøn filt, som jeg ikke kunne få af. Jeg brugte et slidstærkt møbelstof i beige hør, som jeg limmede på bunden med tekstillim. Derefter dækkede jeg stofkanterne til med en lille kvartstafliste, som jeg limmede fast med superlim.
 9. Så er det færdigt!
Tak Jennie for to supertips! Hvis du vide mere om Jennie og hendes smukke hjem, så gå straks ind og følg hende på @nordicgrey på Instagram. Vil du ansætte Jennie, så send en forespørgsel til [email protected].