2020-01-28
Navn: Louise Hjorth
Alder: 32
Bor: I en lejlighed fra århundredeskiftet på Östermalm med mand og to børn.
Arbejder med: indretningsdesign med fokus på totalrenoveringer

Portræt: Fotograf Mats W Nilsson

Da indretningsdesigneren Louise skulle renovere et af børnenes værelser hjemme i boligen fra århundredeskiftet, vovede hun at satse på ”mere af det hele”.
Værelset var oprindelig Louise og hendes mands soveværelse, men da familien blev udvidet med et barn mere, skulle det ændres til et børneværelse. - På daværende tidspunkt var der hverken tid eller overskud til at gøre andet end en mere enkel opfriskning, og sådan forblev det, indtil energien kom tilbage – men så satte jeg mig virkelig for at skabe noget ud over det sædvanlige. I værelset var der en original stuk i form af stukliste og en mindre loftroset. Disse blev udbygget med væglister, ornamenter og dekorationer, som sammen skabte et smukt mønster. Der blev også sat stuklister op på væggene, den indbyggede bogreol og garderoben og til sidst blev alt malet, både vægge og loft i samme mørke farve. Det kan synes som et modigt valg.
- Jeg arbejder gerne med pyntelister i mine projekter, og jeg synes også, at man skal turde bruge farver. Vi nordboere har naturligvis brug for lyset, eftersom vi bor i mørke en stor del af året, men med den rette lyssætning behøver det ikke blive så tungt, men kan i stedet give en varm og luksuriøs følelse. Resultatet i dette værelse er jeg meget tilfreds med! Det eneste triste er, at billederne ikke yder værelset retfærdighed, og at de ikke viser hvilken wow-følelse, det har, især om aftenen når lyset er tændt.
Til hverdag arbejder Louise med at skabe kontorlokaler og showrooms. Hendes fokus ligger på totalrenoveringer og på selve byggeprocessen, men i nogle tilfælde står hun også for indretningen. En del opgaver udføres i private hjem. En af disse var hjemme hos Sanne Alexandra og Jacob Josefsons, hvor især soveværelset har fået meget opmærksomhed, på grund af loftets originale design.
- Her valgte jeg at sætte store loftspaneler op. Jeg havde set noget lignende i en restaurant i udlandet, men aldrig hjemme i Sverige. Sanne Alexandra var modig og lod mig gennemføre alle idéer. På D-COR´s hjemmeside fandt jeg en helt selvstændig kategori med kun forskellige loftspaneler, og jeg valgte at kombinere en af modellerne med en stukliste. Det blev supergodt!
Hvad gør du for at få gang i den kreative proces?
- Det er en blanding af mine egne idéer og indtryk fra steder jeg har besøgt ─ restauranter eller boutique-hoteller, hvor alle rum er forskellige. Formentlig ligger alle disse indtryk så samlet i underbevidstheden, for mine allerbedste idéer kommer i mine drømme. Jeg drømmer meget ofte om indretning og finder så på unikke idéer, som jeg enten gennemfører selv eller sælger til rette projekt eller kunde.
Hvad sker der lige nu?
- Jeg har gang i tre projekter i øjeblikket, og et af disse er netop blevet færdigt ─ et forretningslokale på Kungsgatan 3 i Stockholm. Derudover har jeg gang i noget nyt, som endnu er hemmeligt. Følg mig gerne på Instagram@stylebylojs for mere inspiration og opdateringer.
Ønsker man at hyre mig for at få hjælp til design i hjemmet, så kontakt mig på [email protected]
Fotograf for alle interiørbilleder er Jesper Florbrant