2020-05-26
Indretningstjernen Hannes Mauritzson fortæller os hvorfor loppefund er en absolut favorit og giver tips til de bedste fund.
Hannes Mauritzon er 24 år, bosat i Helsingborg med samboen Alexander og hunden Charlie og arbejder til hverdag som creator og kommunikatør, men det er under hans Instagram-konto @hannesmaruritzson at han er endnu mere kendt. Der byder Hannes på en væld af indretningsinspiration og han blev for nyligt også kåret som ”Årets Stjerneskud” i RUM21s Awards. Fra sit eget hjem, en omhyggeligt renoveret lejlighed fra det 19. århundrede med storslåede vinduer og højt til loftet, skaber Hannes det indhold, som næsten 40.000 følgere nyder glæde af.
Hvorfor er indretning vigtig for dig?
Jeg er en ret urolig sjæl som har brug for et hjem, der giver mig mulighed for at lande. Jeg ønsker at føle mig tryg, og mener at indretningen er en stor del af at skabe en atmosfære, som gør, at man får det godt.
Beskriv din indretningsstil og hvor du finder inspiration
Min indretningsstil har udviklet sig enormt meget inden for den seneste periode. Jeg er vild med en lidt ældre stil og med at finde loppefund på diverse markeder og auktioner. Jeg vil sige, at jeg er gået fra en moderne minimalistisk stil til en blanding af ny tog gammelt.
Den førende grund til at jeg finder loppefund så sjove er, at de kan være med til at sikre, at hjemmet sikker sig ud fra mængden. Her er ikke tale om produkter som bliver masseproduceret i lige så stor en kapacitet og frem for alt har de en historie og en sjæl, som passer perfekt ind i vores hjem. Jeg har også altid sagt at jeg er en gammel sjæl i en ung krop.
Hvordan bærer du dig af med at finde dine loppefund?
Faktisk må jeg erkende at jeg egentligt er utrolig dårlig til at finde loppefund, haha! Jeg er aldrig den, der står i kø for at kigge på nye ting, men tager som regel bare afsted når jeg har tid og lyst. Man oplever en speciel følelse, når man finder noget, som man synes om. Der findes for tiden utrolig megen forskelligt smukt service, lige fra Rörstrand til PotteryJo. Det behøver ikke altid at være gamle ting i form af alder, men kan være ting som andre har haft glæde af. Der er uanset hvad noget for enhver smag!
Har du nogle tips til nogle loppemarkeder, der er værd at besøge?
Fyndet i Ängelholm, en af de bedste i Skåne!
Har du nogle tips til dem, der skal på loppejagt for første gang?
For at finde de bedste fund, skal man vove sig ud og tør besøge nogle steder man ikke tidligere har besøgt. Det er også en god idé at være aktiv på diverse sociale medier, da mange af de forskellige loppesælgere reklamerer for deres forskellige møbler og dekorationer, som folk kan reservere online og afhente i butikken. De bedste fund er uden tvivl skjult rundt omkring i gamle lader overalt i landet.. Tænk hvis man kunne besøge dem alle og hapse til sig!
Hvilke er dine egne bedste fund?
De fleste af vores skabe har jeg fundet til billige penge, og de har siden da vist sig at være meget mere værd. Det handler også om held! Min favorit er nok vores køkkenskab og mit service og bestil fra Rörstrand, Ostindia Floris og Gröna Anna.
Er der noget, du samler på?
Service, for evigt og altid! Man kan aldrig have for mange kaffekopper!
Har du nogle gode fif til loppefund?
Tøv ikke! Der findes så mange fund, som jeg i dag fortryder, at jeg ikke købte. Næste gang jeg kiggede forbi, var de borte.
Ønsker du at se mere til Hannes og få daglige portioner af skøn indretningsinspiration, skal du blot følge kontoen @hannesmauritzson på Instagram. Tak til Hannes for interviewet!