2022-02-13
En herskabslejlighed på 32 kvadratmeter, som ikke var blevet renoveret i over 40 år, viste sig at være det helt rigtige for ejendomsmægleren Caroline Hanell, da hun skulle finde en ny bolig til sig selv.
Storbild0.jpg
Til hverdag hjælper den 27-årige ejendomsmægler Caroline Hanell kunder med at finde deres drømmebolig i Stockholms centrum. Da hun selv var på udkig efter et nyt sted at bo, var hun ikke i tvivl om, at det skulle være et rigtigt håndværkertilbud.
Jeg ville have en bolig, som jeg kunne sætte mit helt eget præg på med hensyn til valget af farver og materialer. Det var ikke aktuelt for mig at købe noget, der var færdigrenoveret, fordi jeg ville have min egen stil. Idéen var at finde en toværelses lejlighed og forvandle den til en luksuriøs bolig i charmerende hotelstil med en optimal planløsning til hyggelige middagsselskaber. Det var et krav, at der skulle være højt til loftet, at den skulle ligge højt oppe i ejendommen, hvor der er masser af lys, og i området Vasastan/Östermalm, fordi det er der, jeg arbejder som ejendomsmægler og gerne selv vil bo, fortæller Caroline.
Hun endte med at købe en etværelses på 32 kvadratmeter, som ikke var blevet renoveret i adskillige årtier.
Storbild1.jpg
Den ligger i en herskabelig ejendom fra 1913 i Vasastan og var på det tidspunkt et rigtigt håndværkertilbud, som havde haft samme ejer i over 40 år. Jeg fik den totalrenoveret og lavede den om til en toværelses ved at fjerne det oprindelige gamle køkken, som desværre var i dårlig stand, og i stedet etablere et soveværelse. Det nye køkken blev flyttet til stuen med en åben planløsning. I stedet for det brune vinylgulv, som var lagt i hele lejligheden, fik jeg lagt et gennemgående stilrent sildebensparketgulv.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Storbild2.jpg
Caroline, som har tidligere erfaring med at renovere lejligheder, planlagde selv hele renoveringen.
Jeg startede med at lave et moodboard, som kunne give mig et overskueligt helhedsindtryk af det endelige resultat. Det indeholdt en palet af tidløse farver og nøje udvalgte materialer, som holder i længden og med respekt for ejendommens oprindelige udtryk. Det var vigtigt for mig at kombinere blandede moderne materialer i høj kvalitet med den oprindelige herskabelige fornemmelse. Og derfor skulle der naturligvis bruges væglister, dybe vinduesnicher, indbyggede skabe, høje fodlister, stuklister, loftsrosetter, dobbeltdøre og dørdekorer til renoveringen, siger Caroline og fortsætter:
Det sværeste var at designe køkkenet og få plads til alle de hvidevarer på det begrænsede antal kvadratmeter i stuen. Det krævede minutiøs målnøjagtighed, men det hele endte heldigvis med at blive helt perfekt. Det nemmeste var at vælge farverne på vægmalingen fra Jotun og væglisterne fra D-cor, hvor jeg gik efter tidløse hvide og grå farver til at matche køkkenet i beige.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Resultatet er en godt udnyttet lille toværelses med separat soveværelse og alt, hvad man kan ønske sig i form af et fuldt udrustet køkken med reelle arbejdsflader. Soveværelset er indrettet i lyse farver, og der er lige nøjagtig plads til en 180 cm bred seng. Det er ikke stort, men praktisk i forhold til de få kvadratmeter, der er at gøre godt med i lejligheden.
Bild5.jpg
Bild7.jpg
Jeg er utroligt tilfreds med det endelige resultat, valget af materialer, og at det hele blev fuldstændigt, som jeg ønskede - hvis ikke bedre, afslutter Caroline.
Storbild3.jpg
Caroline om…
… lejlighedens indretningsstil:
Jeg vil nok beskrive den som en blanding mellem trendy magasin og afslappet chic/boutique hotelstil.
… at arbejde som ejendomsmægler
Det sjoveste ved mit job er, at alle dage er forskellige, og vi møder så utroligt mange fantastiske mennesker, som vi hjælper med at finde en ny drømmebolig. Samtidig er det virkeligt tidskrævende, så jeg har ikke så meget fritid, men vi har mulighed for selv at planlægge arbejdsdagen, som vi vil, og det giver en større frihed i arbejdet.
… hvad du deler med følgere på Instagram-kontoen @carolinehanell
Min Instagram er en skøn blanding af mit privatliv med min lille pomeranian Ellie, venner og familie, indretning, boliger, træning og så selvfølgelig min turboagtige hverdag som mægler!
Alle billeder af resultatet er taget af fotograf Jesper Florbrant.
Produktene hjemme hos Caroline er væglisterne Z351, Z318 og Z330 (opdateret til Z323), dørdekor Z132, dekoration A634 og stukliste Z120.