2020-02-27
Mød Åsa Ingrosso som har skabt et af Sveriges mest omtalte soveværelse og tag del af hendes håndfaste tips for at genskabe stilen.
asa ingrosso_1-min.jpg
Navn: Åsa Ingrosso
Alder: 45
Familie: Gift med Emilio, børnene Anton & Lina og hjertebørnene Benjamin, Bianca, Oliver samt hundene Lipton, Bailey og Rollo!
Bopæl: Mallorca og Sverige
Erhverv: Indretter, designer, og resturatør
Fotograf: Niklas Edeheim
Hej Åsa, til de som ikke kender til dig – hvem er du?
eg hedder Åsa Ingrosso, gift med Emilio Ingrosso, mor til Anton & Lina og bonusmor til Bianca, Benjamin og Oliver Ingrosso. Jeg har tre små yorkier og bor på Mallorca hvor Emilio og jeg driver restauranterne La Perla. Jeg er ved at forlade restaurantverden mere og mere og arbejder nu mest af alt med indretning og design.
Hvad var startpunktet for din karriere som indretter?
Min interesse for indretning begyndte allerede da jeg var lille. Jeg elsker at forandre og skabe nyt. Så helt ærligt, kan jeg faktisk ikke sige præcis, hvornår det begyndte. Det har hele tiden været i mig. Jeg har altid haft mange forskellige jobs og arbejdspladser. Men da jeg satte vores lejlighed i Stockholm i stand, så sagde det rigtig BAM! Billederne fra vores lille ”hotelsuite” blev delt på Instagram og bliver stadigvæk vist frem på de største konti overalt i verden. DET ER SÅ VILDT!
Hvad har hidtil været din største indretningsrelaterede udfordring?
Det første år købte vi en ny restaurant på Mallorca. Den var i forfærdelig stand og så meget gotisk ud med kulturbevarede sten og andre sager. Det er uden tvivl den sværeste og mest tidskrævende opgave vi nogensinde har kastet os ud i. Det tog længere tid og flere kræfter end vi nogensinde kunne have regnet med. Men det blev så fint og i dag er vi glade for, at vi færdiggjorde det.
Hvad driver dig fremad i dit arbejde?
Jeg er et yderst energisk menneske og har altid haft masser af energi. Det kommer helt indefra og skal slippes ud på den ene eller anden måde! Jeg har mange nætter lagt vågen for at rejse mig op og gå i gang med at måle eller planlægge nye projekter. Oftest får jeg en idé eller behøver noget i min indretning, og hvis den ikke er mulig at finde, så må jeg jo selv skabe den!
Spørger du nogen til råds når du indretter?
Uden tvivl Emilio. Han er utrolig dygtig ti lindretning, stil og form. Da vi først mødtes var vi begge vandt til at bestemme alt selv. Så kom der lige pludselig en anden og blandede sig. Jeg kan fortælle, at det ikke altid var populært – fra begge sider. Man kan roligt sige at vi begge er ekstremt viljestærke men med tiden udviklede dette sig til noget fantastisk og nu ser vi det smukke i at dele alt hvad vi gør med hinanden. Når vi sidder hjemme i sofaen, ser vi knapt nok tv. Vi finder inspirerende indretningsbilleder til hinanden i stedet.
Hvad kendetegner din indretningsstil?
Hotel glamour, måske. Lidt kontrolleret og med det ’ekstra’. Jeg elsker at komme hjem og opleve, at der faktisk er finere end på et hotel. Jeg ønsker at kunne slappe af og have det godt derhjemme – faktisk er det utrolig vigtigt for mig. Derudover kan jeg godt lide metaller som guld og sølv, gerne blandet med smukt træ, glas og store tæpper og derudover er store spejle et krav. Alle mine ting er også omhyggeligt placeret, hvilket er et must, for at der ikke begynder at se rodet ud!
Hvad er det vigtigste når man indretter et soveværelse?
Tæpper! Mange bruger alt for små tæpper. Husk på, at tæppet skal stikke 50 centimeter ud rundt om HELE sengen! Og lad være med bare at møblere med en seng - der er så meget andet du kan gøre, for at give rummet et hyggeligt indtryk! Der skal selvfølgelig også huske sengegavlen og store dejlige puder.
Hvordan foregik designprocessen da det nævnte soveværelse i Stockholm skulle skabes?
Jeg var så opsat på at skulle skabe en følelse fra århundredeskiftet, da huset var så gammelt. Først arbejdede vi med stukket. Derefter ville jeg have en beskeden og varm grå tone med beige undertone på væggene. Farveskalaen satte jeg i Sverige og herefter madede jeg bare på! Beige og brun er yderst behagelige farver at leve i. Samtlige møbler blev bestilt hjem fra Mallorca. Det var lidt begrænsende, da jeg kun kunne være i Stockholm i en uge ad gangen, så stuen og soveværelset blev fikset på tre besøg delt over tre uger. Det var også på det tidspunkt at jeg begyndte at arbejde med stukket igen, og med lidt malerhjælp nåede jeg faktisk alt! Herefter bestilte jeg tæpper, sofa, borde, udsmykning, nogle skriveborde og lænestole fra Mallorca. Senge, spejle og andre dikkedarer fandt jeg i Sverige. Vi ordnede køkkenet og badeværelset et par måneder senere! Men alt forblev i samme farveskala og stil.
Hvad skal den som ønsker at indrette sit soveværelse i sand Åsa Ingrosso-stil satse på?
1. Bestem dig for en god ”greige” kulør. En grå tone med beige undertone er super fint! Det er også fint, hvis gardinerne bevares i samme farveskala.
2. Køb eller design selv en stor, smuk sengegavl som enten passer i væggenes tonefald eller som bryder kontrasten. Hvis du vælger sidstnævnte løsning, så husk også at anvende denne farve på puder, vaser eller andre detaljer i rummet.
3. Store aflange hotelpuder og helst helt hvide eller champagnefarvede lagner! Jeg bruger aldrig mønstrede lagner. En tyk dyne og et puffet sengetæppe og naturligvis også et tilfældigt tæppe der placeres lidt nonchalant ovenpå. Som faktisk placeres med stor præcision!
4. Stilfulde og fortrinsvis høje, omkring 50-60 centimeter, natlamper er et must. Det skal være svage lamper, således at de kan tændes uden at ødelægge stearinlysene. Gerne en vase med afskårne blomster ved siden af. Dekorer også vinduet med lamper, og placer nogle bøger og detaljer på natbordet.
5. Inkluder gerne et lille bord eller en mindre kommode, hvis der er plads. Placer et spejl ovenfor og en lampe som passer ind, og vælg gerne en stor vase med blomster eller en smuk krukke med en plante i.
Vi er nysgerrige – hvad synes du om D-cor?
Vi er i øjeblikket i gang med at ligge væglister i huset på Mallorca, og jeg ved ikke hvor mange gange jeg har svoret, at I ikke er her! I hjalp mig utrolig meget både i vores lejlighed i Stockholm, hvilket var første gang at jeg selv prøvede kræfter med stuk, og da jeg arbejdede med Biancas (Ingrossos). Top service! Og kvaliteten og priserne er fantastiske! I må altså så gerne komme og åbne en afdeling på Mallorca!
Hvad sker der fremover og kan man booke dig?
Jeg er i gang med flere store indretningsopgaver hjemme i Sverige der er booket i god tid på forhånd - nogle er påbegyndt og andre går vi snart i gang med, så det bliver rigtig sjovt. Vi har også købt et nyt stort kontor/lager på Mallorca, der skal renoveres og møbleres! Puha! Herefter skal jeg arbejde med en række designprojekter, der snart skal lanceres. Og så skal vi endeligt gøre et forsøg på at færdiggøre den kogebog, vi er kommet halvvejs igennem. Til sidst arbejder restauranterne igen efter deres vinterhvile, og det kræver også sit. Så jeg har lidt halv-travlt (latter)... Men de der er interesserede, kan altid kontakte mig og forhøre sig om, om der skulle være tid til et nyt projekt. Nogle gange får jeg lidt ekstra tid mellem hænderne og kan klare mindre projekter, så længe at de ikke er for tidskrævende. Langt de fleste gange tager jeg imod jobs der omhandler indretning og design. Da jeg mest arbejder langvejsfra, kan jeg normalt sammensætte det som det lige passer ind.
Vi siger stor tak til Åsa for det fantastiske interview og til alle de suveræne indretningstips. Vil du se mere til Åsa, inspireres af hendes design eller komme i kontakt med hende, så følg hende på @asa_ingrosso på Instagram eller send hende en e-mail [email protected]