2021-05-29
Storbild1.jpg
Frank Deco er en indretningsvirksomhed med fokus på renoveringer og nybyggeri i Stockholm. Hanna Larsson, 31 år, er virksomhedens stifter og indretningsarkitekt.
Jeg hjælper kunden med blandt andet materialevalg, udformning af køkken og badeværelse, farver og selvfølgelig med stukkaturer. Hvis kunden ønsker det, kan jeg sammen med dygtige håndværkere også være projektleder på opgaven. I de store projekter arbejder jeg tæt sammen med kunden i intensive perioder, ofte i flere måneder. Mit mål er ikke bare at aflevere et godt resultat og et færdigt projekt, jeg ønsker også, at kunden skal have en tryg og ikke mindst sjov rejse på vejen dertil! Jeg har stor respekt for, at mit job er nogens hjem og drøm.
For nylig afsluttede Hanna et renoveringsprojekt i en ældre ejendom i Vasastan/Norrmalm. Der drømte ejerne om et stilrent og eksklusivt hjem, som samtidig skulle føles rart og indbydende.
De kontaktede mig i efteråret for at få hjælp med de utroligt mange valg, som skal tages ved en renovering. Vi har blandt andet åbnet bærende vægge op, monteret et nyt køkken og walk-in closet, lagt gulv, trukket elkabler, opsat væglister, loftstukkaturer, loftsrosetter, karnisser og malet vægge, loft og træværk. Farvevalgene er rolige med mørke kontraster, og materialerne er en blanding af sten, messing og træ. For at opnå drømmebilledet spillede tekstiler og stukkaturer en stor rolle, og det var desuden vigtigt at værne om husets arkitektur, samtidig med at vi tilføjede en del moderne indslag.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
I lejligheden er der opsat loftslister som karnis. En karnis er en liste, som er monteret en stykke fra væggen for at skjule gardinmontagen. Effekten er en imponerende hotelværelseseffekt. Der findes flere forskellige måder at skabe en karnis på. Den enkleste måde er at vælge en færdig karnisliste fra kategorien “Karnisser” i shoppen. Disse lister har en bred overflade opadtil, som limes fast til loftet. Flere af disse varianter er desuden tilpassede til nemt at kunne tilføje LED-belysning.
Storbild2.jpg
Men undertiden ønskes der en anden type liste end de varianter, som findes som færdige karnislister, eksempelvis en, som er mere pyntet. Så gælder det om at give loftslisten noget nyt at fæstne sig til – i og med at væggen, som man normalt limer listen op på, ikke længere er tilrådighed. En enkel måde at løse dette på er at opsætte en lægte. Lægten skal sidde fast i loftet, og derefter er det bare at lime loftslisten fast på lægten. Tænk på, at lægten skal være noget kortere end loftslisten, så den ikke stikker ud og er synlig under loftslisten.
I dette projekt ville kunden have dobbelte gardiner, og dermed også dobbelte gardinskinner. Skinnerne sættes indvendigt langs loftslisten, og afstanden mellem væg/vindue beror på, hvor meget stof, du skal have, og om du skal have en eller to gardinskinner. Vi havde brug for 30 centimeter til skinner og gardiner. Når du skal udmåle placeringen af karnisser og gardinskinner, skal du være opmærksom på dybe vinduesbredder eller elementbeskyttelse, som rager ud fra væggen. Det er meningen, at gardinet skal falde frit ned mod gulvet. Vi opsatte også LED-strips for at skabe en pæn belysning.
Storbild3.jpg
Hvad er der på tapetet lige nu, og kan man kontakte dig?
Lige nu har jeg tre større projekter i gang, et hus i Nacka, et renoveringsprojekt i Vasastan og Margaux Dietz’ taglejlighed. Man kan sagtens kontakte mig via www.frankdeco.nu, [email protected] eller Instagram @frank.deco.
Fotograf: Robin Colegate / Colegate Photography